Wedstrijdsport

Dunlop regio Tour bij Meersquash Hoofddorp een succes!

11 november 2022 5 Minuten leestijd

Wat voorheen de Dunlop Squash Circuit was, heet nu de Dunlop Regio Tour. Deze tour is op een aantal punten gewijzigd om zo in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van squashend Nederland. De eerste editie was een succes!

5 november ’22 stonden 44 sportieve squashers op de banen van het squashcentrum MeerSquash. Ook hier hebben alle squashers zich in één categorie ingeschreven en zijn zij op basis van hun speelsterkte ingedeeld in verschillende velden van 8.

Heren veld 1

De strijd om de eerste plek, en daarmee een Dunlop racketbag, ging tussen Alje Visser en Dinon Vermeij. En hoe, met 2-1 achter knokte Visser zich in een game 12-10 terug naar 2-2. Om vervolgens de aller laatste en beslissende game te spelen. Het motortje van Vermeij raakte een beetje leeg en verloor de laatste game met 11-7. Hierdoor behaalde Visser het hoogste plekje op het podium!

Pieter Lenselink en Arthur Tollenaar hebben gestreden om het brons. In een 3-1 wedstrijd, 11-7,9-11, 11-2 en 11-5 is de derde plek voor Tollenaar!

Heren veld 2

In dit veld deed de jongste speelster van het toernooi mee; Elcke Mols. Tussen alle grote mannen wist zij zich staande te houden en het tot de finale te bereiken. Mols versloeg Michel Wery en Dyel Kassa Koumba in de halve finale. In haar laatste wedstrijd trof zij Jean-Paul Taheij die al twee zware gewonnen potjes erop had zitten tegen Arjen Sikkenga en Alarik Melse. Jongste deelnemer of niet, Taheij ging vol voor de winst, maar Mols trok het duel al vanaf het begin naar haar toe en liet niet meer los. Nummer 1: Elcke Mols, nummer 2: Jean-Paul Taheij en nummer 3: Dyel Kassa Koumba die in een zeer spannende strijd om de derde plek heeft gewonnen (3-2).

Heren veld 3

Ronne Mairuhu (4) trof in de halve finale de nummer 1 geplaatste Arjun Sinha. Zonder enige twijfel en volle overtuiging versloeg Mairuhu Sinha met 2-0. De monde uit in een finale tussen Mairuhu en Harold van Schouwen, die in de halve finale Caspar Janssen versloeg met 2-0. Met nog geen game tegen gekregen was van Schouwen van plan om dit ook zo te houden in de finale. Mairuhu dacht daar anders over en bij een 2-0 achterstand wist Mairuhu toch nog een game te pakken, maar van Schouwen wist aan het langste eind te trekken en daarmee de nummer 1 te worden van Heren veld 3! De derde plek is voor Janssen die van Sinha met 3-0 heeft gewonnen.

Heren veld 4

In veld 4 stonden de eerste vier geplaatste spelers in de halve finale. Jitschak Buijnink (1) tegen Raghav Mohan (4) en Ben van Ruyssevelt (3) tegen Mark de Bruin (2). Met een overtuigende 2-0 wist de Bruin Ruyssevelt te verslaan en daarna ook nog eens met 3-0 Buijnink. Dit leverde de Bruin het hoogste plekje op het podium op! De tweede plek is voor Buijnink en de derde plek is voor Ruyssevelt. Die in een echte strijd om het brons met 3-2 van Mohan wist te winnen.

Heren veld 5

Dit veld bestond uit een poule van vier spelers: Marco Plokker, Dies Janssen, Richard Gregoire en Sebastiaan van den Broek. Van den Broek, de nummer 4 geplaatst, heeft voor verrassingen gezorgd! Hij wist van iedereen te winnen, maar één game in het gehele toernooi weg te geven en zo er met de winst van door te gaan! De tweede plek was voor Janssen en plek 3 voor Gregoire.

Dames veld 1

De finalisten Preschilla Roos en Fenna Wijman sloegen zichzelf redelijk makkelijk door het toernooi heen en stonden daarmee tegen over elkaar in de finale. En daar gingen zij beiden voor de winst. In een gelijk opgaande wedstrijd en een alles beslissende vijfde game, hoe een echte finale eruit ziet, wist Wijman de winst binnen te slepen. Hiermee behaalde Roos een prachtige tweede plek en Henske Mols ging er met het brons vandoor. De geplaatste nummers 1 tot en met 3 hebben ook daadwerkelijk het podium gehaald!

Bekijk hier alle uitslagen.

Clinic van Hjalmer Mols en Renske Huntelaar

In Meersquash waren er twee Dunlop spelers, die ook in het Nederlands Team zitten, die alle deelnemers van een clinic hebben voorzien; Hjalmer Mols en Renske Huntelaar. Met een pittige warming up gericht op voetenwerk en het goed aanleren van een paar basisslagen, hebben zij met z’n tweeën een leuke clinic verzorgd!

Dank jullie wel, Hjalmer & Renske!

Volgende editie

Next one: 17 en 18 december in Houtrust Squash Den Haag. Ja, je ziet het goed: een weekend lang. Dit komt vanwege een speciale editie:

Tijdens de Dunlop Regio Tour wordt er 3x een PSA Closed Satellite voor mannen en één editie voor vrouwen georganiseerd. Deze edities worden gecombineerd met een TMG-event, het jeugdcircuit van SBN, en het toernooi voor de squashers zoals de afgelopen edities. Oftewel, je kan naast je eigen wedstrijden spelen ook nog eens topsquashwedstrijden live volgen!

De indeling van dit weekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 17 december: De eerste rondes voor de PSA-spelers + Dunlop Regio Tour voor squashers
Zondag 18 december: De halve finale en finale voor de PSA-spelers + TMG event