21 december 2022 7 Minuten leestijd

Wat voorheen de Dunlop Squash Circuit was, heet nu de Dunlop Regio Tour. Deze tour is op een aantal punten gewijzigd om zo in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van squashend Nederland. De editie in Den Haag was een groot succes!

Editie 3 alweer en het laatste SBN-event van 2022! Tijdens de Dunlop Regio Tour wordt er 3x een PSA Closed Satellite voor mannen en één editie voor vrouwen georganiseerd. Deze edities worden daarnaast gecombineerd met een TMG-event, het jeugdcircuit van SBN. Afgelopen weekend stond Houtrust Squash in het teken van een Dunlop Tour met PSA-editie en op zondag met het TMG jeugdevenement.

Heren veld 1
8 spelers en maar twee kunnen er in de finale staan. Bij deze editie waren dat de nummers 1 en 2 geplaatste spelers, Arthur Tollenaar en Dinon Vermeij. Tollenaar heeft voorafgaand de twee wedstrijden overtuigend gewonnen met 2-0. Vermeij had een spannende derde game in de finale, maar met 12-10 het plekje in de finale veroverd. In de finale liet Tollenaar zien dat hij de nummer één is van dit toernooi. Met een 3-0 winst is de eerste plek voor hem.

Een podium zo als de plaatsing is gegaan: 1. Arthur Tollenaar 2. DInon Vermeij en 3. Alje Visser. Visser mocht het opnemen tegen Juliette Permentier die bij de mannen mee heeft gedaan. Permentier heeft het Visser erg lastig gemaakt, maar dat was niet voldoende voor de winst. Hierdoor is de derde plek voor Alje Visser!

Heren veld 2
Veld 2 bestond uit twee poules van 3 en de finale werd gespeeld tussen de nummers één van beide poules. Dat waren Ralf van Veenendaal en Edwin Hubers. Van Veenendaal had dit toernooi nog geen game verloren en wilde dit doorzetten in de beslissende wedstrijd. Hubers dacht daar anders over en wist zich naar een 1-1 te squashen. Maar Hubers wist zijn sterke optreden niet door te zetten en van Veendendaal pakte de laatste twee games en daarmee plek nummer 1! Plek 2 is voor Edwin Hubers en plek 3 is voor Dyel Kassa Koumba die met een sterke wedstrijd wist te winnen van Sybe de Wit.

Heren veld 3
De nummer 1 geplaatste Pieter Lenselink wist de finale te bereiken en zijn tegenstander was Ridallah El Azhari. Lenselink moest in de halve finale wel Harold van Schouwen verslaan en van Schouwen wilde zijn winst van de editie in Hoofddorp voortzetten. Helaas, moest van Schouwen zijn finaleplek afstaan aan Lenselink na een verlies van 2-1. El Azhari heeft twee wedstrijden met 2-1 weten te winnen, maar de finale is best of 5, dus ‘maar één game’ meer nodig om de winnaar te zijn van dit veld. Alleen liep El Azhari al snel in de wedstrijd tegen een achterstand op, waardoor de winst door zijn handen is geglipt en naar Pieter Lenselink is gegaan! Plek 3 is voor Harold van Schouwen die overtuigend wist te winnen van Reinier Tan.

Heren veld 4
De jongste speler was Rishi Ramnathsing en schopte het tot direct tot de halve finale. Hij stond tegenover de trouwe Dunlop Regio Tour deelnemer Caspar Jansen. Aan de start van de wedstrijd ging het gelijk op, maar Jansen kon helaas de wedstrijd niet naar 2-2 trekken en verloor in de vierde game met 11-9. Hiermee ging de winst naar de jongste deelnemer Rishi Ramnasthing en is een mooie tweede plek voor Caspar Jansen!

In de strijd om de derde plek ging het tussen Ruben de Winne en Marco van der Plas. Met een 2-0 voorsprong voor van der Plas kon hij de overwinning al ruiken, maar de Winne zette daar een squashracket uh stokje voor! De Winne kwam terug met tot 2-2 en wist deze winningmood ook door te trekken in de beslissende game. Hiermee is het brons voor de Winne!

Heren veld 5
Jawahar Kopparam die 5/8 geplaatst was, heeft voor verrassingen gezorgd! In een zeer stabiele kwart (11-9 & 11-9)- en halve finale (11-5 & 11-5) wist hij van de nummers 2 en 3 te winnen. In de finale stond hij tegenover Sebastiaan van den Broek die redelijk gemakkelijk het toernooi door is gekomen. Helaas kon Kopparam deze stunt niet voortzetten en wist van den Broek zijn plaatsing, nummer 1, waar te maken. Nummer 1: Sebastiaan van den Broek, nummer 2: Jawahar Kopparam en nummer 3: Francois Hage. Hage wist in een zeer spannende finale voor de derde plek, met twee monster laatste games 17-15 en 16-14, van Richard Gregoire te winnen.

Heren veld 6
De 5 heren uit dit veld zijn in een poule gezet. Met vier best of 3 wedstrijden werd het een vol dagdeel voor deze mannen. De laatste ronde was dan ook hier de beslissende ronde wie er met het squashracket van door ging; Edwin Schipper of Marc Bracher? Met de 1-0 voorsprong voor Bracher (11-6) deed Schipper er een schepje bovenop in de tweede game, maar tevergeefs. Met een 11-9 winst in de tweede game ging de eerste plek naar Bracher! De tweede plek is voor Schipper en een mooie derde plek is voor Casper Bregman die twee wedstrijden gewonnen heeft en twee verloren.

Dames veld 1
Ook het damesveld bestond uit een poule en dit keer van vier speelsters: Jane Mosely, Tamara Lucas, Danielle de Lange en Isa Polman. De wedstrijd om de titel ging ook tussen de nummer 1 geplaatste Lucas en 2 geplaatste Mosely. Met alle drie de wedstrijden te winnen en geen één game te verliezen, mag Mosely zich de winnaar noemen van de dames! De tweede plek was voor Lucas en plek nummer 3 voor Polman.

Bekijk hier alle uitslagen van De Dunlop Regio Tour

PSA Dunlop Regio Tour

De Dunlop Tour voor de geen PSA-spelers vond alleen op zaterdag plaats, maar daarvoor in de plaats kwam het TMG Jeugdevenement voor terug. Lees hier terug wie de winnaars zijn van de Kersteditie 2022!

De enthousiaste jeugdsquashers konden zelf een toernooitje spelen, maar ook kijken naar de halve finales en finales van het PSA toernooi. Halve finale 1 bestond uit Stan Al tegen Thimi Christiaens. Beide spelers hadden de kwartfinale binnengesleept in een 3-2 overwinning, dus deze halve finale werd een interessante wedstrijd. Het ging zeer gelijk op en in de vierde game leek de tank van Christiaens leeg te raken. Al trok de vierde game met 11-1 naar zich toe en maakte er weer een gelijke stand van. In de laatste en beslissende game rechte Christiaens zijn rug en trok de wedstrijd met 11-9 naar zich toe. Met deze overwinning bereikte Christiaens de finale van de PSA Dunlop Regio Tour. Tegen wie hij mag de finale mag spelen is…

Thijs Roukens! Roukens rolde de kwartfinale uit met een winst van 3-1 op Guido Lindner en mocht het opnemen tegen Sebastiaan Hofman in de halve finale. Hofman kwam op een 1-0 voorsprong, maar Roukens liet zich daardoor niet van de leg brengen en bracht de stand terug naar 1-1. Hofman vocht zich naar een 2-1, maar dat mocht niet baten. En keek vanaf dat moment tegen een achterstand aan en kreeg het niet voor elkaar om de winst van deze wedstrijd binnen te halen. Roukens won de wedstrijd met 3-1 en mag het opnemen tegen Christiaens in de finale.

In de finale kwam Christiaens al snel op een 1-0 achterstand. In de tweede game miste Christiaens de kans om op een gelijk spel te komen en werkte daarmee één game bal van Roukens weg, maar op 11-10 lukte Christiaens het geen tweede keer en pakte Roukens de 2-0 voorsprong. Met deze voorsprong laaide er nieuwe energie op bij Roukens en wist daarmee de winst binnen te halen! Thijs Roukens wint de eerste editie van de PSA Dunlop Regio Tour!

Bekijk hier alle uitslagen van de PSA Dunlop Regio Tour

Volgende editie

De volgende editie van de Dunlop Regio Tour vindt plaats op 28 en 29 januari 2023 in het Frans Otten Stadion. Dit heet de Pre Nationals Dunlop Regio Tour. Dit is het laatste toernooi waarmee jij jouw laatste punten binnen kan squashen voor het NK Squash 2023 in februari (lees hier meer erover). De indeling van dit weekend ziet er alsvolgt uit:

Zaterdag 28 januari: De eerste rondes voor de PSA-spelers + Dunlop Regio Tour voor squashers
Zondag 29 januari: De halve finale en finale voor de PSA-spelers + TMG event