Jeugd

De Nederlands Kampioenen in de jeugd zijn...

17 januari 2023 6 Minuten leestijd

Samen met Houtrust Squash mogen we terugblikken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap Jeugd! Het weekend van 14 en 15 januari werd er gestreden om de Nederlandse Titels van 2023.

Verdeeld over de categorieën wisten Pieter Elsemulder (Jongens <11), Fiep Bajnath (Meisjes <11), Levi Visser (Jongens <13), Lara Berntsen (Meisjes <13), Evan Morris (Jongens <15), Elcke Mols (Meisjes <15), Robert Lindner (Jongens <17), Jinx van Dijk (Meisjes <17), Rowan Damming (Jongens <19) en Renske Huntelaar (Meisjes <19) alle wedstrijden te winnen en daarmee zichzelf een jaar lang Nederlands Kampioen te noemen! De overige prijsiwnnaarss kan je hier vinden & via deze link zijn de foto's te zien.

Jongens <11

Pieter Elsemulder is van de jongens de jongste Nederlands Kampioene van 2023! In zijn eerste NK wist hij alle wedstrijden te winnen en daarmee de meeste punten te behalen. Jack Barlow is tweede geworden en het brons is voor Milan Wiersma.

Jongens <13

De laatste wedstrijd van het weekend werd gespeeld door Levi Visser en Dmytro Marhitych; de finale Jongens <13. Allebei de jongens gingen erg enthousiast de wedstrijd in. Marhitych moest de eerste twee games even warm slaan en wist daarna terug te komen tot 2-1. In de vierde game kon Marhitych het de winst niet voortzetten, waardoor Visser de wedstrijd heeft gewonnen. En met deze winst kampioen <13 is geworden!

Een mooie derde plek is voor Tony Barlow. Hij speelde de wedstrijd tegen Damian Smit, maar helaas moest Smit zijn wedstrijd opgeven vanwege een blessure. Hiermee is het brons voor Barlow.

Meisjes <13

De categorieën Meisjes <11 en Meisjes <13 zijn samengevoegd. In een poule van 4 gingen zij zondag van start. De ijzersterke Lara Berntsen mocht plaatsnemen op het hoogste podium. Zij wist van alle meiden te winnen. De tweede plek is voor de Rotterdamse Dae Aartsen en in de meiden <13 is het brons voor Fiep Bajnath!

Maar omdat deze categorie is samengevoegd, hebben we uiteraard ook winnaressen in de meiden onder <11. Fiep en Ava speelden tegen elkaar en met die wedstrijd werd er gekeken wie de winnaar is van de meiden <11. En dat is Fiep; Zij is van de meiden de jongste Nederlands Kampioen 2023!

Jongens <15

Quinten van Es, Nederlands Kampioen <13 2022, tegenover Evan Morris, 5e geworden in 2022 jongens <15. Een finale waar voor beide spelers veel bereikt kon worden. Uiteindelijk liet Morris zien dat hij dit jaar de sterkste is in deze categorie. Morris wist van Van Es te winnen met 3-0 en daarmee met de grootste beker naar huis te gaan. Van Es daarmee een mooie tweede plek in een categorie hoger, dus ook zeker een prestatie waar je trots op mag zijn!

In de wedstrijd om het brons ging de winst naar Dave Kuiper, teamgenoot van Van Es. Kuiper wist deze wedstrijd te winnen van Sascha Steps uit Almere.

Meisjes <15

In een poule is heb je soms niet echt een finale, maar afgelopen weekend wel. Elcke Mols en Ruby Huisman hadden evenveel wedstrijden gewonnen en mochten in de laatste wedstrijd het tegen elkaar opnemen. Wie deze wedstrijd wist te winnen, werd Nederlands Kampioen <15. Mols begon zeer sterk aan deze finale en dat wist zij door te trekken ook in de tweede game. In de derde game wist Huisman tegengas te geven en het zo wat moeilijker te maken voor Mols. Uiteindelijk is de winst in de derde game toch naar Elcke Mols gegaan en is de prachtige tweede plek voor Ruby Huisman.

Karlijn van der Meer die op haar thuisclub voor het eerst een NK heeft gespeeld, mocht de derde plek op haar naam schrijven.

Jongens <17

Wat een spannende ontknoping van deze categorie. Robert Lindner en Tristan Keenan stonden tegen over elkaar en monde uit in een echte finale van maar liefst vijf kwartier! Squashliefhebbers werden goed getrakteerd met deze wedstrijd. Deze twee mannen ging zeer gelijk op aan elkaar en met een 2-0 achterstand, 12-14 en 13-15, wist Lindner zijn tanden in de wedstrijd te zetten en niet meer los te laten. Dit monde uit in een winst voor Lindner! Een mooie tweede plek voor Keenan. Het brons is voor Victor Santos de Freitas die met 3-0 wist te winnen van Bram van den Akker.

Meisjes <19

Ook deze categorie is een samengevoegde categorie; meisjes <17 en meisjes <19. De Nederlands Kampioene <17 is Jinx van Dijk! Zij was de enige en dappere deelneemster in <17 die mee deed aan het NK Jeugd.

Het schema in de meiden <19 verliep zoals de plaatsing is gegaan. De nummers 1 en 2 geplaats stonden tegenover elkaar in de finale; Naomi Nohar – Renske Huntelaar. Waar Huntelaar veerkracht en strijdlust liet zien op de BJO het weekend ervoor, wist zij dit ook hier te laten zien. Met een 3-0 overwinning op Nohar wist Renske Huntelaar haar eerste Nederlands Kampioen Jeugd <19 titel binnen te halen. Naar eigen zeggen “Daar ben ik enorm trots op!”

De wedstrijd om het brons ging tussen Eva Maas en Elfi Markus, waarbij Markus zich helaas moest terugtrekken. Hierdoor mocht Maas op haar laatste NK <19 er met een mooie derde plek vandoor gaan. En waar Huntelaar haar eerste Nederlands Kampioen <19 titel heeft gewonnen, werd er bij de jongens <19 gestreden om de laatste titel.

Jongens <19

De finale van The Polish Junior Open 2022 herhaalde zich hier op het Nederlands Kampioenschap Jeugd 2023; Rowan Damming – Sam Gerrits. Voor beide heren het laatste NK Jeugd onder 19, dus beiden gebrand om de laatste titel binnen te slepen. Vanaf de eerste game werd duidelijk dat Damming er niet met het zilver vandoor zou gaan. Met een 3-0 overwinning werd de eerste plek voor Rowan Damming en de tweede plek voor Sam Gerrits.

Hjalmer Mols maakte het podium compleet door te winnen van Lars van Dongen. Voor deze drie vrienden was dit het laatste NK Jeugd <19 en zijn ze hierna te zien op het NK Jeugd <23. Een mooi podium om zo dit hoofdstuk af te sluiten.

“Wat was dit een goed toernooi om het nieuwe jaar mee te beginnen! Het was goed merk- en zichtbaar dat iedereen zin heeft in 2023. Spannende wedstrijden, blije gezichten en het publiek dat aanwezig was, heeft gezorgd voor het succes van dit toernooi.

Wat ook voor een succes heeft gezorgd, is Houtrust Squash. Mijn grote complimenten aan Erwin van Voorthuizen en zijn team! Dank voor jullie harde werken en inzet. Dit alles samen heeft gezorgd voor een mooi Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd.

Gefeliciteerd aan alle kampioenen en tot volgend jaar op dit evenement en tot snel bij TMG!” – Isa Polman, Wedstrijdsport en Events

TMG Squash

Op 29 januari ’23 is de volgende TMG editie. Deze wordt gehouden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Tegelijk met TMG wordt er een PSA toernooi gehouden. Topsquashers heeft de mogelijkheid om hier aan mee te doen. Jij kan hierbij zijn en zelf ook nog eens squashen!

Wil jij meedoen? Schrijf je in via sbn.toernooi.nl. Inschrijven kan tot en met 24 januari 23:59.