Terugblik EK Squash - Renan Lavigne, Coach to France

Algemeen

Terugblik EK Squash - Renan Lavigne, Coach to France

We hebben verloren van de betere ploeg.

Vooraf vertelde ik de spelers dat we alleen zouden verliezen als Engeland het spel naar ons zou brengen. En dat is precies wat ze deden. Zelfs toen de muur een paar scheurtjes toonde, brokkelde deze niet af...

Engeland heeft een fantastisch team, 4 spelers in de top 10, maar tijdens de finale hebben we laten zien dat we er waren. Ondanks dat hun team een paar jaar ervaring heeft, die wij als Frans team nog niet bezitten!

Ons team heeft twee nieuwkomers, daarom nam ik de beslissing om Lucas te laten spelen tijdens de finale. Het was zijn eerste Europese kampioenschap, zijn eerste finale. Maar ik heb geen spijt van mijn beslissing, ik vind dat hij zeer solide was in zijn partij tegen Daryl. Wat betreft Gregoire voel ik dat hij nog steeds de mentale kant van zijn spel moet verbeteren. Het is erg leuk om nieuwe spelers te hebben, maar je moet er wel voor zorgen dat je samen met ze werkt!

Of ik het betreur dat Thierry 10/4 voor stond in zijn tweede game, en toch verliest? Misschien. Als hij met 3/1 had gewonnen, hadden we maar 1 wedstrijd hoeven winnen. Maar nogmaals, we hebben geen enkele wedstrijd in de finale gewonnen. Thierry wist de strijd alsnog naar zijn hand zette en won daarmee zijn wedstrijd. Ik heb dan ook geen spijt. Elke wedstrijd is anders en de afwezigheid van onze nummer 2, de geblesseerde Castagnet heeft daar waarschijnlijk weinig aan veranderd.

Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we zijn blij dat we verloren hebben van de betere spelers. We hebben alles gegeven, geen spijt.

« Terug