Wereld Jeugd Kampioenschappen 2015 toegewezen aan Nederland

Algemeen

Wereld Jeugd Kampioenschappen 2015 toegewezen aan Nederland

De Wereld Squash Federatie (WSF) heeft vrijdag 1- april de Wereldkampioenschappen squash onder 19 individueel en teams toegewezen aan Nederland. Het toernooi vindt komende zomer plaats van 25 juli tot en met 3 augustus in Eindhoven bij het squashcentrum ‘Squashtime’.

De Wereldkampioenschappen waren eerder toegewezen aan Egypte, de WSF heeft het toernooi twee weken geleden teruggetrokken vanwege de onrust en onveiligheid in de regio. Direct na de bekendmaking van de terugtrekking heeft Squash Bond Nederland aangegeven de organisatie over te willen nemen. Andere mededinger voor de organisatie was de Verenigde Staten. Het bid van Nederland, gecombineerd met de reputatie van Nederland in het organiseren van dergelijke grote evenementen (o.a. WK squash vrouwen 2009 Amsterdam, WK squash mannen en vrouwen 2011 Rotterdam, European Team Championships 2013 Amsterdam) was doorslaggevend voor de toewijzing. Ook het squashcentrum waar het toernooi plaats vindt is eerder betrokken geweest bij de organisatie van een groot evenement (ETC 2001).

Voorzitter Hans Arends was zeer verheugd met het binnenhalen van het WJK. “Wij hebben momenteel een zeer talenvolle lichting jeugd. De organisatie van dit toernooi in Nederland betekent een extra stimulans voor de spelers en deelname aan het WJK is zeer positief de ontwikkeling van de jeugd.”

« Terug